Ved brug af hjernepauser i undervisningen boostes læringen og der skabes øget trivsel i klassen. Bogen henvender sig til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, men også til undervisere generelt.
Hvordan og hvornår lærer man noget? Og hvad skal der til for at øge læringsudbyttet? Bogen er et af mange svar på disse spørgsmål, her med fokus på vigtigheden af hjernepauser. Bogen indeholder bl.a. Hvordan hjernepauser virker, viden om hjernens opbygning og sammenhæng mellem bevægelse, hjerneprocesser og læring, teknikker og værktøjer til at anvende hjernepauser og skabe glidende overgange til læringsaktiviteter, konkrete ideer til hjernepauser til brug i undervisningen samt refleksionsrum i forhold til egen praksis. Løbende gennem bogen er der benyttet forskellige symboler, der meddeler når der er vigtig viden, værktøjer, refleksion og handling.
En rigtig god bog for praktikeren i undervisningen, da der er en fin harmoni mellem teori og praksis. Bogen er veldisponeret og overskuelig, og dette sammenholdt med layout og bogudstyr gør, at tingene går op i en højere enhed. Bogen er velskrevet, og der er ikke blevet brugt flere ord end nødvendigt for at være klar i sit budskab. De over 80 øvelser er velbeskrevne, og man kan næsten ikke lade være med at gå i gang.
Der er ikke i bogform udgivet noget præcist om hjernepauser, men Arbejdshukommelse er også optaget af at optimere læringen.