Kom i godt selskab med antropologiens største tænkere i dette værk, hvor fagets udvikling beskrives kronologisk gennem 27 kapitler med hver sin toneangivende antropolog i centrum. For læsere med interesse i grundlæggende samfundsvidenskab og de humanistiske grene, der beskæftiger sig med kultur i ordets bredeste betydning.
Det er professor emeritus Kirsten Hastrup, der redigerer værket, og hun lægger ud med at kridte banen op og indplacere de 27 antropologer, værket omhandler, i videnskabshistorien. Hun binder kort flere af deres indbyrdes relationer sammen med hinanden og nogle af fagets helt grundlæggende temaer. Herefter følger kapitler med kendte navne som Durkheim, vores egen Knud Rasmussen, Malinowski, Mead, Levi-Strauss, Turner, Geertz, Bourdieu samt (for lægmand) mindre kendte og helt moderne antropologer. Kapitlerne er skrevet af forskere fra universiteter i Danmark, Norge og Island.
Værket fungerer både som opslagsbog og som en gennemgang af antropologihistorien. De enkelte kapitler er spændende at dykke ned i, og det akademiske sprog er fint afstemt, så det er både præcist og ikke unødvendigt svært.
Hastrup har tidligere skrevet eller redigeret flere dansksprogede grundbøger til antropologifaget, bl.a. Ind i verdenViden om verdenKulturanalyseAntropologiske mesterværker, Viden om verden og den kortere Kulturanalyse. Antropologiske mesterværker, redigeret af Ole Høiris, har også til formål at samle en art antropologisk kanonHastrup har tidligere skrevet eller redigeret flere dansksprogede grundbøger til antropologifaget, bl.a. Ind i verden, og den kortere Kulturanalyse. Antropologiske mesterværker, redigeret af Ole Høiris, har også til formål at samle en art antropologisk kanonHastrup har tidligere skrevet eller redigeret flere dansksprogede grundbøger til antropologifaget, bl.a. Ind i verden, Viden om verden og den kortere . Antropologiske mesterværker, redigeret af Ole Høiris, har også til formål at samle en art antropologisk kanonHastrup har tidligere skrevet eller redigeret flere dansksprogede grundbøger til antropologifaget, bl.a. Ind i verden, Viden om verden og den kortere Kulturanalyse. , redigeret af Ole Høiris, har også til formål at samle en art antropologisk kanon.