Bogen henvender sig til folk med interesse for polarforskning, og dem der vil læse om opdagelsesrejser. Den belyser desuden dele af det historiske forhold mellem Grønland og Danmark.
Forfatteren er mag.art. et cand.mag. Han har flere bøger bag sig, fx Spor over isen, der omhandler den litterære Grønlands-ekspedition. Bogen beretter om den store danske polarforsker Knud Rasmussen. Han voksede op i Grønland. Som 12-årig kom han til Danmark for at starte i en rigtig skole. Han endte med at stå med en fod i to forskellige kulturer; den grønlandske og den vesteuropæiske. Denne kulturelle dobbelthed blev drivkraften i hans liv. Læserne kommer med på den litterære Grønlands-ekspedition, der blev afsatsen for Knud Rasmussens liv som polarforsker. Herefter følger oprettelsen af handelsstationen i Thule og de legendariske Thule-ekspeditioner. Retssagen i Haag, der afgjorde tvisten mellem Danmark og Norge om herredømmet over Østgrønland, er også et af de centrale temaer.
Der findes en række biografier om Knud Rasmussen. Denne bog udmærker sig ved sin grundighed. Det er en revideret udgave af samme titel der udkom i 1995.
Bogen bygger på arkivmateriale der ikke har været anvendt før. Læseren får en grundig og velformuleret indførelse i Knud Rasmussens liv, i særdeleshed de mange spændende ekspeditioner. En velfungerende bog om en af virkelighedens eventyrere.