Kogebogen henvender sig til "personer med ringe eller ingen erfaring med madlavning". Det kan være unge, der lige er flyttet hjemmefra eller voksne, der er blevet alene efter at have levet med en partner, der har stået for madlavningen.
Bogen formidler helt grundlæggende viden og redskaber til brug ved den daglige madlavning, som portionsstørrelser, mål og vægt, udstyr, hygiejne, opbevaring og lidt om at spise sundt. Forfatteren er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom. Opskrifterne i bogen er traditionelle, grænsende til retro med retter som kinagryde, ristafel og svensk pølseret, og de er enkle at gå til for den uerfarne kok. Bogen har ingen fotos, men er gennemillustreret af sort hvide tegninger. Stikordsregister sidst i bogen.
Bogen er identisk med 1. udgaven, der udkom i 2002. Stilmæssigt minder den lidt om Rolf Lunds kogebøger for fattigrøve, hvoraf den første udkom i 1999.
Selvom der bestemt er et stort marked for kogebøger til alle de almindelige hverdagskokke, der ikke er på hverken ny nordisk mad, stenalderkost eller anden modemad, så virker denne bog simpelthen for forældet i 2014, både i udtryk og indhold. Det kan også undre, at ernæringsinformationen ikke i det mindste er opdateret med Fødevarestyrelsens 10 nye kostråd fra 2013.