Et kritisk indspark i folkeskoledebatten, som gør op med konkurrencestatens pædagogik og viser en anden vej for både uddannelsessystemet og for samfundet. Bogen har relevans for alle med interesse i skoleverdenen og den verserende skoledebat.
Bogen beskriver forandringerne indenfor uddannelsessystemet og de følger, det får samfundsmæssigt ved en udvikling hen mod et overfladisk lydighedssamfund med statslig topstyring. Efter denne kritik vises der en alternativ vej med afsæt i Kierkegaards kærlighedsbegreb.
"Konkurrencestatens pædagogik" er et kritisk, men meget relevant og interessant indspark i folkeskoledebatten, som pointerer og debatterer nogle af de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af de politiske beslutninger indenfor uddannelsesområdet.
Læsere med interesse i denne udgivelse vil også gerne læse forfatterens Pædagogikkens evige genkomst, som er en samling af forfatterens blogindlæg på Danmarks Lærerforenings hjemmeside i perioden 2011-2014, hvor skolereformen skabes og afprøves.