Bogen vil tiltrække historisk interesserede læsere ikke mindst dem, som holder af militærhistorik og skumsprøjt fra søslag. Opgavebrug fra og med godt gymnasieniveau.
Forfatteren er bl.a. også medforfatter på Fire epokers pirater : fra snekke til speedbåd, hvor han er med til at skrive afsnittet "Kaperi under Englandskrigene : statsautoriseret sørøveri". Og netop det søhistorisk spændende danske kaperi tidsmæssigt under Englandskrigene er emne for hans store historiske værk om Christiansø 1806-1808. Denne bog er den første af 2, hvor del 2 er under forberedelse. Bogen følger i kronologiske afsnit begivenhederne 1806-1808, og en overskrift er fx "Oktober-december 1807. Kaperreden Christiansø". Her beskriver forfatteren, hvordan den danske regering udsteder kaperbreve. Med sådan et brev ombord drog "tusinde af søfolk snart på røvertogt mod de engelske handelsskibe". Røvertogt autoriseret af den danske stat! Forfatteren fortæller derfor videre, hvordan Englandskrigen 1807-1814 kaldes for "kaper- og kanonbådskrigen". Bogen er velillustreret med fotos og gengivelser bl.a. af marinemalerier.
Der findes ikke lignende grundige og detaljerede bøger om Christiansø. Om Englandskrigene fx Kanonbådskrigen 1807-1814 : til lands og til vands af Flemming Moberg. Lokalhistorisk fx Christiansø : fæstning og fristed.
Søhistorisk interessant værk med et mindre antal potentielle læsere på større biblioteker, og på biblioteker, hvor det lokalhistoriske omkring Christiansø trækker.