En samling af Martha Gellhorns artikler som krigskorrespondent før og under 2. verdenskrig. Bogen udkom første gang 1959, men er ikke tidligere oversat. For kildehistorisk interesserede.
MG mødte Ernest Hemingway i 1936 og dannede par med ham i ti år. Sammen rejste de i 1937 til Europa for at dække den spanske borgerkrig. Året efter rejste MG til Tyskland for at reportere om Hitler. Videre under krigen gengav hun på første hånd fra kampene i Italien og Kina, via D-dag frem til befrielsen af kz-lejren Dachau. Bogen er MGs egne udvalgte reportager, mens hun bevæger sig rundt i krigens bagland og samler indtryk sideløbende med de mere overordnede begivenheder, som sjældent indflettes i reportagerne.
En over 70 år gammel kildesamling med lille potentiel målgruppe, til trods for, den af mange er udråbt som et journalistisk hovedværk. Interessen i dag ligger hovedsageligt i hendes ægteskab med Hemingway. Gellhorn skriver ud fra en desillusioneret humanistisk holdning. Reportagerne er i reglen i det menneskelige frøperspektiv, i et enkelt sprog, ofte præget af direkte tale og indadvendt dvælende. Hun rammer mange ting i krigens væsen, men det er svært for læseren at opnå fuld forståelse uden indgående kendskab til den manglende samtidsramme under krigen. Hertil kommer, at stilen ofte er meget observerende og aldrig rigtigt gør de mange personer vedkommende.
Mest sammenlignelig med den samtidige: Kaput (Ved Conni-Kay Jørgensen).