Den danske diplomat Torben Gettermann beretter om optakten til og besættelsen af Irak i 2003. På baggrund af at Saddam Hussein blev beskyldt for at have masseødelæggelsesvåben, besatte en USA-ledet koalition Irak og afsatte Hussein. Danmark var også en del af denne koalition. For historisk og udenrigspolitisk interesserede.
Gennem tre overordnede kapitler gives en insiderberetning fra årene 2003, 2004 og 2005. Som udsendt diplomat tegner Torben Gettermann et kritisk billede af en koalition, der var massivt domineret af USA, og hvor der ikke var enighed om mål og midler i forbindelse med genopbygningen af landet. Selve krigen og afsættelsen af Saddam Hussein var relativt hurtigt overstået. Men genopbygning af landet blev en konfliktfyldt og nærmest umulig proces. Gettermann beretter om, hvordan arbejdet med at indføre demokrati efter vestlig målestok samt at give irakerne deres suverænitet tilbage var et projekt af enorme proportioner. Koalitionens og Danmarks rolle i forskellige aspekter, som fx flygtningeproblematikken, politisamarbejde og diplomati, formidles. Også de mange uenigheder i koalitionen belyses.
Dybdegående og interessant insiderberetning. Forfatteren giver ved hjælp af sin store viden, sine analytiske evner og sin centrale rolle i arbejdet et godt billede af situationen og begivenhedernes kompleksitet.
Kære statsministerBlindt ind i Basra og Blindt ind i Basra omhandler med forskellige udgangspunkter også IrakkrigenKære statsminister og omhandler med forskellige udgangspunkter også Irakkrigen.