Denne faglige beskrivelse af kriser i menneskelivet er udformet så alment forståeligt, at ikke kun professionelle men alle interesserede kan have glæde af den.
Forfatteren er psykiater og psykoanalytiker med mange års erfaring fra klinisk og videnskabeligt arbejde. Bogen er en klassiker inden for sit felt med høje udlånstal. På overskuelig og fagligt velfunderet vis gennemgår forfatteren menneskets forskellige livsaldre med deres kritiske udviklings- og livsperioder. Han beskriver endvidere krisernes årsager, symptomer og forløb og belyser behandlerens rolle. Docent Tom Lundin supplerer med et kapitel om katastrofepsykiatri og posttraumatisk stress.
Selv om grundstrukturen i denne nye udg. er den samme som i tidligere udg., er der alligevel grund til udskiftning. Den bærende synsmåde er stadig den psykodynamiske, men der er taget højde for samfundsudviklingen siden 4. udg. fra 1993 og den nyere neurofysiologiske forskning, og dertil kommer det nye, væsentlige afsnit om kriser opstået på baggrund af ydre, voldsomme begivenheder.
En bog, der uden at give køb på fagligheden i tilgængelig form giver en god baggrundsviden både om de kriser, der er en del af menneskelivet, og kriser udløst af ydre katastrofer, som fagfolk inden for social- og sundhedssektoren, de kriseramte selv og deres nærmeste kan bruge.