Forfatteren forsøger her, i lighed med andre teologer i tiden, at fortolke evangelierne, så de er i bedre overensstemmelse med de forventninger og værdier, der hersker i nutiden.
Jakob Brønnum er teolog og mangeårig redaktør af præsteforeningens blad. Han har et relativt omfattende forfatterskab, der omfatter enkelttitler og bidrag indenfor en bred vifte af genrer, bag sig. Her giver han en moderne fortolkning af kristendommen, hvor begreber som tilgivelse og næstekærlighed bliver centrale i stedet for en mere gammeltestamentlig forståelse af Gud som straffende og dømmende. En hovedpåstand er, at Kristus i mange år fremstod som en sejrende helteskikkelse, men at der i dag mere er efterspørgsel efter en Kristus-skikkelse, der står nederst i magtpyramiden. Brønnum rammer en central teologisk diskussion, og selvom han skriver levende og ligefremt, er det en bog for fagfolk og helt særligt interesserede. Bogen er udstyret med få centrale noter og en litteraturliste, der med titler fra Lukrets over Habermas til Paul Auster viser argumentationens spændvidde.
Brønnum er sammen med andre teologer i gang med at spore sig ind på nye veje for kristendommen, og han vil blive læst af den samme gruppe, som har været i gang med fx Gud efter Grosbøll, 2005.
Velskrevet og velargumenteret bidrag til den løbende teologiske udvikling af en nutidig kristendom.