Dansk kirkekunst har siden midten af det 20. århundrede været i rivende udvikling. Her inviteres alle kirke- og ikke mindst kunstinteresserede på en lystrejse til stærke og originale udsmykninger fra Joakim Skovgaard til Christian Lemmerz.
Bogen udkom første gang i 2005 med 31 eksempler. Nogle er taget ud, andre er tilføjet og tidligere tekster er omskrevet. Kunsthistoriker, dr. phil. Mikael Wivel tager i indledningen udgangspunkt i traditionen fra Skovgaard og Niels Larsen Stevns. Men de 46 kirkeudsmykninger, der følger kronologisk, viser, at også modernister som Robert Jacobsen og Hein Heinsen samt stærke samtidskunstnere som Kørner og Lemmerz har taget livtag med alterbilleder, totaludsmykninger, glasmaleri og skulptur. Man fornemmer tydeligt på den indlevende tekst, at der er tale om personlige valg og analyser, som derved formidles fremragende. Flot illustreret med nye fotos. Forsynet med vejviser til kirkerne og litteratur om kunstnerne.
Wivel er en flittig forfatter af kunsthistoriske bøger. Enkelte af kirkeudsmykningerne omtales kort i hans Dansk kunst i det 20. århundrede, 2008. Bogen har et tydeligt kunsthistorisk sigte. Den teologiske vinkel kan findes i Lisbeth Smedegaard Andersen: Mytens forladte huse, 1999.
En fremragende formidlet lystrejse i 60 års dansk kirkekunst. Den mindre 1. udgave bør erstattes af denne.