Juttas tvillingesøster Karin bliver akut indlagt med blindtarmsbetændelse på et hospital i Østberlin dagen inden Berlinmurens opførelse. Det kommer til at ændre de to søstres livsbaner og familiens skæbne for altid. Til alle læsere af historiske slægtsromaner.
Jutta og Karin Voigt er i starten af 20’erne og bor i en lejlighed i bydelen Schönefeld med deres mor Ruth, fætter Hugo, moster Gerda og onkel Oskar. Deres far blev dræbt i 2. verdenskrigs sidste dage i slaget om Berlin. Vi møder dem på dagen for Berlinmurens opførelse, 13. august 1961. Hugo er journalist og helt høj på de begivenheder, han nu får chancen for at rapportere om. Jutta mærker dog en stigende rædsel pga. Karins indlæggelse. Allerede efter få dage viser det sig umuligt at få rejsepas til at besøge Karin, og det virker pludselig utopisk at få hende hjem igen. Hvordan skal Karin klare sig i Østberlin? Hvad er Jutta villig til at risikere for at se sin søster igen? Efterhånden finder Jutta en vej til Karin, men det er bestemt ikke omkostningsfrit. Og måske er der flere familiehemmeligheder, som truer friheden? Gennem en alvidende 3.persons fortæller, og daterede kapitler følger læseren de to kvinders liv og tanker på skift, frem til murens fald.
Velskrevet, underholdende og romantisk historisk roman, der er let og hurtig at læse.
Historien om enæggede tvillinger, hvis liv udvikler sig i forskellige retninger som følge af historiske omstændigheder ses også i Det der skiller os.