Denne bog om læsning henvender sig til undervisere i læsning. Både lærere og pædagoger kan finde inspiration i bogen, men også forældre kan anvende bogen i forbindelse med læseundervisning af egne børn.
"Den ultimative bog om læsning" beskriver denne bog sig selv som på omslagets bagside. Denne holdning til læsetrappen-metoden understøttes gennem hele bogen af utallige citater fra taknemmelige forældre, børn og undervisere, som via anvendelse af læsetrappen-metoden har knækket læsekoden på rekordtid. Metoden er en individuel undervisningsmetode, hvor hver elev skal gennem alle læsetrappens trin i eget tempo for at lære at læse. Læsetrappen består af 6 hovedpunkter inddelt i 52 mindre punkter, som har omdrejningspunktet, at dansk ikke er et lydret skriftsprog, og der derfor skal indlæres metoder til at knække det danske skriftsprog. Bogen er skrevet i et letlæst sprog og giver forfatterens pædagogiske begrundelser for hans undervisningsmaterialer til læseindlæring. Men selve metoden og undervisningen forsvinder lidt i alle de mange ord og anekdoter om metodens fortræffelighed samt kritikken af andre metoder.
Alle kan lære at læse, 2010, Det gode læseforløb : kortlægning og øvelser, 2005 og Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning : teori og praksis, 2009 er andre bud på gode bøger om læseindlæring. Og er fokus på indholdslæsning kan bøgerne Læs på!, 2001, og Læs til!, 2009 anbefales.
Bogen giver en letlæst introduktion til forfatterens metode "læsetrappen", som danner udgangspunkt for hans undervisningsmaterialer.