Bogen henvender sig til politikere, forvaltningschefer, skolebestyrelser, vordende og nuværende ledere af børneinstitutioner.
Udgivelsen er en del af serien Ledelse af pædagogiske institutioner. Bogen vil hjælpe ledere på forskellige niveauer til at blive bevidste om de psykologiske mekanismer, der gør sig gældende i det brogede felt af interesser fra lærere, forældre, forvaltning, presse og politikere. Det giver lederen redskaber til at udvikle og arbejde med sig selv som leder. Bogen består af otte kapitler der blandt meget andet beskæftiger sig med relationer til medarbejdere og forældre, legitimering af magtforholdene, håndtering af den usikkerhed som medarbejderne oplever ved større forandringer, lederen som rollemodel, identifikation af lederegenskaber. Det er forfatterens opfattelse, at den bedste lederudvikling sker gennem praksis. Afsluttende beskrives afviklingen af den traditionelle ledelsesstruktur i den offentlige sektor Rundt om i teksten findes cases, der illustrerer en given problemstilling. De stammer fra børnehaver, men kan uden problemer overføres på folkeskolen.
Bogen beskriver sig selv som et alternativ til den traditionelle ledelseslitteratur. Teksten består fortrinsvis af psykologiske teorier set i forhold til praktisk ledelse.
En fin bog som i et relativt enkelt sprog og ved hjælp af figurer giver et godt billede af den pædagogiske leders mange opgaver og de betingelser, de skal løses under. Der er meget stof af blive klogere af for målgruppen.