Jørgen Leth fylder for tiden meget i mediebilledet, og bogen henvender sig til dem, der ønsker at blive klogere på det fascinerende skønlitterære forfatterskab, der er en af Leths betydelige indsatser.
Jonathan Wichmann er cand.mag. i litteraturvidenskab og skribent for Weekendavisen. Hans udgangspunkt er, at det er den moderne kedsomhed, der udsprang af opdelingen mellem arbejdstid og fritid midt i 1700-tallet, der er den egentlige drivkraft i Leths navnlig lyriske forfatterskab. Han analyserer til sit formål nogle tekster, fx digtet "Jeg keder mig / derfor smiler jeg / derfor barberer jeg mig (...) / derfor hengiver jeg mig / til forbrydelsens sødme", og ser digtene som reaktioner på en tilstand af kedsomhed. I en række gengivne samtaler med Leth bekræfter forfatteren, at der er den påståede sammenhæng, ligesom han giver flere tilgange til sin digteriske praksis. Der er rigtig gode perspektiver i dette. En formodentlig fingeret afsluttende gengivelse af en William Enderbys afslutningsforelæsning på Malay Collage 1959 om netop kedsomheden med de studerendes reaktioner beskrevet i parenteser er finurlig afbildning af kroppens reaktioner på kedsomheden. Litteraturhenvisninger, noter.
Bogen knytter fint an til fx Søren Birkvads Verden er leth, 1992, og Anders Leifers Også i dag oplevede jeg noget, 1999, og kan anvendes som disse.
En ved sit anlæg god indgangsvinkel til Leth og ved sin afslutning meget vittig litterær afhandling.