Henvender sig til alle med en interesse i det spændende spørgsmål om liv i universet. Bogen er oplagt til opgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.
Frederik Uldall, der bl.a. er uddannet kulturgeograf, foredragsholder og samfundsdebattør, skriver her et seriøst og grundigt oversigtsværk, der samler den viden, de tanker og ideer, som genereres, når mennesket spørger sig, om der mon findes liv i universet. Bogen har ikke som de fleste andre bøger om muligt liv i universet til hensigt at overbevise om hverken et rungende ja eller et ditto nej. Forfatteren formår at samle al tilgængelig viden, tanker og ideer, så man som læser anspores til at danne sig en mening om det fascinerende spørgsmål. FU skriver fx "Bogen skal ses som en kulturbeskrivelse, en information som forhåbentlig kan være afsæt for videre informationssøgning og yderligere debat". Bogen er i 3 dele, og beskriver grundigt såvel de mulige svar fra videnskaben, som svarene fra det forfatteren kalder "det modkulturelle perspektiv", altså hypotesen, at de uforklarlige rumfænomener er manifestationer af besøg fra rummet. Tredje del redegør interessant for emnet som det behandles i underholdningsindustrien, fx i film, tegneserier og computerspil.
Der findes mange bøger om emnet, der enten er for eller imod, men jeg savner netop et grundigt oversigtsværk som dette på hylden, der lægger op til debat og personlig stillingtagen.
Savnet sobert oversigtsværk, der har et mindre antal læsere på mange biblioteker.