Books / nonfiction for children / undervisnings-materiale

Livet i regnskoven


Description


Gennem faktatekster og novellen "Overfaldet i junglen" fortælles om regnskoven og dens dyre- og planteliv samt menneskets forhold til denne naturform.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 26. May 1998

By

By

Torben Bråe Olesen

d. 26. May 1998

Denne bog blander fiktion og fakta. Der indledes med en lille novelle om danske Peter og hans biolog far, Jørgen, der hjælper nogle regnskovsindianere af med morderiske guldgravere, der vil bruge indianerne som slaver. Novellen er skitseagtig, men fungerer i denne sammenhæng hæderligt, idet der er en vis sammenhæng med den efterfølgende faglige tekst om regnskovens mennesker, dyr og planter. Novellen har illustrationer af Ole Pihl, hvoraf de mindre fungerer fint, mens to helsides illustrationer virker for kantede, og fungerer ikke i den store størrelse. Pihls forside illustration er farverig og fungerer. Fagdelen er illustreret med farvebilleder. Bogen kan læses af børn fra 11 år og især bruges til opgaveskrivning. Vi har mange bøger om regnskoven i børnebiblioteket. Denne supplerer, men bringer udover kombinationen af skøn- og faglitteratur ikke noget nyt. Til børn der skal have en på regnskovs opleveren vil jeg foretrække: På opdagelse i regnskoven af Mattias Klum (1996).


The libraries' assessment

d. 26. May 1998

By

By

Lars Damm Jensen (skole)

d. 26. May 1998

Bogen udsendes i forlagets serie Fagdingo, hvor opbygningen er todelt. Først en lille indledende novelle som appetitvækker, og derefter et større faktaafsnit. Novellen fortæller om kampen mellem indianere og guldgravere i Amazonas regnskov. Indianerne får drevet guldgraverne på flugt, men hvor længe? Novellen er umiddelbart spændende og skrevet med forholdsvis korte sætninger. De tegnede illustrationer virker derimod både stive og noget ubehjælpsomme. Faktaafsnittet kommer godt rundt om jordens regnskovsområder og fortæller om mennesker og den utrolige mangfoldighed af planter og dyr, der lever i regnskovsområderne. Selvfølgelig kun kalejdoskopisk og overfladisk den store og komplekse stofmængde samt målgruppe taget i betragtning. Bogen afsluttes med en opfordring til at passe på områderne. Alle bogens hovedafsnit behandler emnet tværgående med eksempler fra de tropiske regnskovsområder i såvel Sydameriks som Afrika og Asien og indledes med en definition af begrebet regnskov. Teksten er tospaltet og bygget op i små blokke, og bogen er gennemillustreret med relevante fotos og skitser. Bagest ordliste. Bogen supplerer på udmærket vis skolebibliotekets øvrige titler om emnet og kan indgå i uv-sammenhænge fra 5./6. klasse og opefter.