Bogen retter sig primært mod særligt interesserede i EU-forhold - både studerende/undervisere på mellemlange og højere uddannelser, beslutningstagere og politikere, interesseorganisationer samt journalister og andre formidlere. Kan også anvendes til debatbrug blandt og på tværs af de nævnte målgrupper.
I takt med at lobbyisme har bevæget sig fra et lettere suspekt til et accepteret, ja velanskrevet fænomen, peger forfatteren på, at lobbyismen netop i kraft af sit uregerlige omfang er ved at udvikle sig til et problem for EU's udvikling. Især i forhold til forbrugere og skatteydere og i forhold til EU's politiske ambition om at blive en af verdens stærkeste økonomier. Lobbyismen kan if. GTS medvirke til en skadelig omfordeling og dermed blokere for den ønskede frihandel. GTS, der er professor i offentlig politik ved Aarhus Universitet, taler derfor for lovregulering af lobbyisternes arbejde. GTS underbygger sin antagelse med både en tværfaglig teoretisk og en empirisk gennemgang af lobbyismebegrebet, men på en tilgængelig og velstruktureret måde. Fyldig oversigt over dansk og engelsksproget litteratur om emnet.
Der finds afsnit/artikler i bøger og tidsskrifter om emnet, men ikke andre med denne teoretiske tilgang. I 1999 udkom Lobbyisme i EU. GTS var bla. medforfatter til bogen Social kapital et andet af hans forskningsfelter inden for EU-området.
Velstruktureret gennemgang og analyse af lobbyismebegrebet og lobbyismens indflydelse på EU's beslutningsprocesser.