29 historier om ideer, brands og tendenser, der har Aarhus som afsæt. Bogen henvender sig til alle, der har interesse for innovation og især til dem, der har interesse for Aarhus.
Journalist Dorte Søholm har ved hjælp af nulevende øjenvidner samlet 29 fortællinger om nyere fænomener, brands og tendenser, der er blevet til i Aarhus. Anledningen til bogen er at Aarhus i 2017 er europæisk kulturhovedstad. Fortællingerne varierer i tema, eksempelvis er der historien om den lille iøjnefaldende sol med mærket "Atomkraft? Nej Tak" som har oprindelse i 1970'ernes Aarhus. Der berettes om den frygt, der var blandt befolkningen, og hvordan frygten fødte græsrodbevægelser og protestsange. Herluf Andersen blev på en Englandstur inspireret til at oprette Danmarks første genbrugsforretning i Århus. Butikken eksisterer stadig, men på andre præmisser end i 1970'erne. Popbandet Michael Learns to Rock stammer også fra Aarhus, og deres historie om et asiatisk eventyr, der gjorde dem til en kæmpe eksportsucces foldes ud. Også Søstrene Grene, musikbladet Gaffa og tv-julekalenderen "Jul i Gammelby" har sit afsæt i Aarhus.
Fantastisk bog, der via "de gode fortællinger" tegner en fin profil af Aarhus som en innovativ og kreativ by. Der er mange "Det vidste jeg ikke!"-øjeblikke undervejs og andre fortællinger er mere kendte.
Så vidt vides, findes der intet andet materiale, der på samme måde bruger forskellige brands og fænomener til at tegne et portræt af en by.