En bog med særligt fokus på den driftige skibskaptajn og handelsmand Mads Lange og hans betydning, henvendt til alle der interesserer sig for dansk historie og international kolonihistorie i Asien i perioden.
Forfatteren har virket flere år som free-lance journalist og konsulent i skandinavisk litteratur på et fransk forlag. Hun stykker kendte brikker fra Mads Langes eventyrlige liv sammen og sætter dem ind i en større historisk og kolonihistorisk sammenhæng. Det er blevet en spændende og indsigtsfuld beretning, suppleret med uddrag fra samtidige breve, om en dansk pioner, der pga. Danmarks økonomiske nedgang i perioden søgte lykken i det fremmede. På Bali opbyggede han et succesfuldt handelshus, og pga. sine sociale og diplomatiske evner kom han til at spille en vigtig rolle som mægler mellem den aggressive hollandske kolonimagt og de indfødte. Bogen følger ham til hans død, hvor hans forretning var i økonomisk krise. Bogen er gennemillustreret med velvalgte illustrationer, malerier, litografier, kobberstik, kort m.m., og den fremtræder som et smukt boghåndværk.
Mads Langes liv er desuden beskrevet i Hans Gregersens Mads Lange - kongen af Bali, 1992 og Paul Andresens Mads Lange fra Bali og hans efterslægt Sultanerne af Johor, 1992, begge med større vægt på det personalhistoriske.
En meget indbydende og velskrevet bog om den driftige danske købmand, der opbyggede et velfungerende handelshus på Bali og de historiske forudsætninger for hans virke.