Et gammelt Jens Juel-maleri fra slutningen af 1700-tallet er hovedpersonen i denne velfortalte og medrivende fortælling om maleriets ejere helt op til i dag. Fælles for maleriets ejere er, at de på forskellig vis rammes af uheld og ulykke. For alle historieinteresserede og alle andre, der holder af en god historie.
To yngre historikere, der arbejder med dansk søfartshistorie og kinahandel i 1700-tallet, opdager tilfældigt, at to store svindlere har ejet det samme maleri. Den berømte kunstner, Jens Juel, portrætterede Christophe Battier, der var bogholder i Asiatisk Kompagni og i 1783 viste sig dybt rodet ind i en svindelsag. Jens Juel-maleriet var godt 100 år senere ejet af direktøren for Landmandsbanken, Emil Glückstadt, hvis bedragerier førte til bankens fald. De to historikere Anders Ravn Sørensen og Benjamin Asmussen får på den baggrund lyst til at følge maleriets videre skæbne og ikke mindst maleriets ejere helt frem til i dag. Kilderne til deres omfattende arkivarbejde oplistes bagerst i bogen.
Det er helt umuligt ikke at blive fanget ind i denne utrolige og godt fortalte historie. Takket være et imponerende kildearbejde kommer man som læser helt tæt på de uheldige ejere af Jens Juel-maleriet.
Et af forfatternes fortællegreb er bl.a. at spille deres egne indtryk og holdninger ind i beretningen. Historiker Knud Peder Jensen arbejder også sådan i sine Nåden og skammenJeppe Aakjær og Jeppe AakjærEt af forfatternes fortællegreb er bl.a. at spille deres egne indtryk og holdninger ind i beretningen. Historiker Knud Peder Jensen arbejder også sådan i sine Nåden og skammen og .