Books / nonfiction / billedværker

Man kan ikke engang græde : danske jøder i Theresienstadt


Description


Fotografisk billedværk. Forfatteren har i tekst og billeder portrætteret de danske jøder, som blev deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt i Tjekkiet. En række af deres efterkommere er også portrætteret.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 26. Sep. 2008

By

By

Mette Fersum

d. 26. Sep. 2008

Bogen henvender sig til alle med interesse for fortællinger og fotos fra danske jøder, der har opholdt sig i koncentrationslejren Theresienstadt.

Dette er forfatterens (f.1963) første bog. I 1943 blev 472 danske kvinder, mænd og børn deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt i Tjekkiet. Mads Greve er fotograf, og har i tekst og billeder portrætteret flere af de danske jøder, som blev deporteret dertil. I bogen møder vi de overlevende og nogle få efterkommere i portrætter og personlige fortællinger, som fylder hver en side. Fortællinger og fotos er slående stærke og meget udtryksfulde. "De kastede spædbørn mod væggen", "Hvordan kan Gud tillade det?", "Vi var klar over, at vi aldrig så dem mere" og " I elendighedens by" er nogle af overskrifterne til hver persons fortælling. Man væmmes næsten ved fortællingernes smerte, og forundres over deres styrke og kamp for overlevelse. Bogen indeholder også nutidige billeder fra Theresienstadt. De er taget med så stor indføling og intimitet, at stemningen fra dengang gengives fuldstændig. Forfatteren skriver i forordet, at han skriver denne bog, fordi det skal dokumentereres, at disse mennesker har levet. Det må vi aldrig glemme.

Der er mange bøger om emnet, men ingen der ligner denne.

En meget flot bog med et fint layout, som givetvis vil kunne bruges af mange skoleelever og alle andre, som ønsker at komme ind under huden på de jøder, som kom til Theresienstadt i 1943.


Religion

2008, nr. 4

By

By

Marianne Olsen

2008, nr. 4


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 2 (2009)

By

By

Hans Elfelt Bonnesen

Årg. 155, nr. 2 (2009)



Information and editions