Bogen henvender sig primært til et publikum med interesse for den danske folkehøjskole og grundtvigianismen.
Frederik Christensen fortæller om et liv i den danske folkehøjskole. Han begynder beretningen med et tilbageblik på sine rødder i den landlige grundtvigianisme, som har præget ham afgørende. Christensen har arbejdet i en række højskoler; skal man fremhæve hans indsats nogetsteds må det blive de fremgangsrige år i Vrå, men også indsatsen i Kungälv og Kerteminde er markante. Hvor beretningen i starten er ganske rund og mild med omtaler af en lang række personer og problemstillinger, som primært henvender sig til højskolefolk, bliver fremstillingen med årene i Kungälv, Kerteminde, Den fri Ungdomsuddannelse og Etisk Råd mere skarp og kritisk i forhold til magthaverne generelt og navngivne politikere specielt. Her tegner Christensen samfundsmæssige perspektiver op, der har mere bred appel. Ill. med enkelte fotos.
Christensen udsendte i 1984 Folkehøjskolen - og det elsk-værdigste i nærheden, og hans nye bog kan læses som en forsættelse af denne - eller i sammenhæng med fx Finn Slumstrups Vallekilde Jerusalem : replikker fra den danske rejse i firserne, 1989, eller Hans Henningsens Højskolens fronter, 1990.
Erindringsværk og debatbog, der henvender sig til et publikum med rødder i eller med interesse for den danske folkehøjskole i såvel fortid og nutid som - mulig - fremtid.(Christensen slutter med et bud på den nye folkehøjskole).