Bøger / faglitteratur

Mennesket : en introduktion til filosofisk antropologi


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. juni 2012

Glimrende all-round, dog ikke udtømmende, introduktion til filosofisk antropologi, med væsentlige positioner og tematiseringer. For studerende fra gymnasialt niveau og filosofisk interesserede. Lige velegnet til at læse i bidder eller i sin helhed.

Antologi, som giver et billede af filosofisk antropologi i det tyvende århundrede. Bidragyderne har alle en ph.d.-grad i filosofi. 1. del indeholder fremstillinger af 7 filosoffers positioner på spørgsmålet om, hvad et menneske er, af bl.a. Cassirer, Heidegger, Sartre og Wittgenstein. 2. del indeholder 4 tematiske diskussioner af menneskesyn med fokus på væsenstræk ved menneskeværen - psyken, kroppen, sundhed og sygdom, samt økonomi. Antologien udmærker sig ved sin glimrende indledning, som omfatter et perspektiverende historisk rids fra den græske oldtid til nutiden, og de gode introduktioner til artiklerne, der skaber helhed, og guider læseren. Bogen er rimeligt letlæst, og egner sig især til studier, men er i øvrigt velegnet for alle, der interesserer sig for filosofisk antropologi.

Filosofien om mennesket : fremstilling og tekster ved Mogens Pahuus 2. udg. 1994, for gymnasium og hf, og Syv teorier om den menneskelige natur, 1993, kan supplere denne udgivelse.

God og letlæst introduktion til antropologisk filosofi i det tyvende århundrede for studerende og filosofisk interesserede. Der er ikke udkommet en sådan "all-round" introduktion siden 1990'erne, og de forrige, der her henvises til, trænger måske til fornyelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. okt. 2012

af

af

Gunnar Green

d. 15. okt. 2012


Antropologi

Nr. 67 (2013)

af

af

Aja Smith

Nr. 67 (2013)



Informationer og udgaver