Bred anvendelighed - primært mod det modne publikum, der også kender Rachlin fra TV2. Også for interesserede i Rusland og jødisk kultur. Essayformen er ingen hindring, bogen kan formidles som nutidig erindringslitteratur.
Den mangeårige nyhedsjournalist, studievært og udenrigskorrespondent på TV2 leverer her 12 velskrevne essays med erindringer, refleksioner over begivenheder og politiske kommentarer i den mere personlige form, som essayet giver mulighed for. Nok er den genreuafhængige essayform friere mellem personlig refleksion og erindring, men Rachlin følger også et særligt kronologisk spor. Titelteksten handler om den 4-årige Samuel og hans jødiske families dramatiske deportation fra Letland til Sibirien i Stalin-tidens Sovjetunionen i 1941. Og i det sidste essay beskriver Rachlin sit nuværende liv og det nærmest kærlighedsagtige forhold til den italienske by Trevi, som nu er et fast refugium mellem Washington og København. Andre tekster handler om hans møde med Danmark, hvor bemærkningen "findes der jyder i Sibirien?" var eksempel på hverdagsmisforståelser. Andre igen handler om tiden som korrespondent i Moskva og "fænomenet" Putin og den dansk-russiske krise ifm. EU-topmødet i København samt mediesituationen lige nu.
Ligger umiddelbart i forlængelse af forældrenes meget populære erindringsværker, der begyndte med 16 år i Sibirien.
Fin og læseværdig essaybog med erindringer og refleksioner fra den russisk-jødisk-danske opvækst og kommentarer til politik og medier.