Kompleks og abstrakt samling med billedstærke digte om livet, tiden, sygdom og døden. For ihærdige og trænede lyriklæser.
Knud Steffen Nielsen er en dansk digter og billedkunstner. Han debuterede i 1980 Edition After Hand, og i 2017 udkom Udvalgte digte. Nu er han igen aktuel med en samling digte, der bl.a. kredser om livet, sygdom og døden: "AT VÆRE I RØRET, scanneren,/ scannerbilledet (cancer)/// Noget nogen kan. Jeg kan ikke. Jeg kan ikke/ aflæse reflekser, jeg kan ikke spejllæse. Maskinen/ aflæser sig selv. Det kan den. Kun det. Jeg kan/ ikke læse maskinen.".
Komplekse digte præget af sproglig opfindsomhed, hvor digterjeget synes at gøre status over et levet liv, nutiden og fremtiden efter at være blevet ramt af alvorlig sygdom. Indeholder mange billedstærke digte, som gør stort indtryk: "Kommer nok aldrig dertil.// Som nu sneglenes udvendige kalkskelet./ Banke hovedet mod væggen./ Sådan/ sender jeg breve frem og tilbage til mig selv.// Jeg søger ingen grænse. Tænker i fugle lige nu,// i deres organer, kråsen./ Barberblade, der/ deler verden i to. Jern// som pulver. Vingernes besynderlige mangel på tyngde, metaller, og// afstanden til endelige svar.// Den sidste åreladning gjorde/ mig i familie med det ukendte.".
Klaus Lynggaard har udgivet Personfølsomme oplysninger, som er digte om sygdom og død med en mand indlagt med lungecancer.