Tidligere rigsantikvar og professor Olaf Olsen fortæller levende om et langt og spændende liv i arkæologiens tjeneste. For interesserede i personen eller arkæologisk forskning i Danmark.
Olaf Olsen (1928-2015) var kendt som en af danmarks største kapaciteter indenfor dansk arkæologi og historie, og har foruden en anerkendt videnskabelig produktion, været med til at udbrede den almene kendskab til historien som redaktør af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie. Han var professor i middelalderarkæologi, og var i en lang periode leder af udgravningerne af Fyrkat. Desuden bestred han i perioden 1981-1995 den vigtige post som rigsantikvar hvor han blandt meget andet stod for Nationalmuseets ombygning. Vi hører også om barndommen, kærligheden til arkæologien og de projekter som han involverede sig i. Udgivelsen er lig med den levnedsbeskrivelse som Olsen i 2008 sendte ind til Ordenskapitlet, i forbindelse med at han i 1992 fik medaljen "Ingenio et Arti". Med bibliografi og personregister.
Velskrevne og interessante beretninger om et langt liv som forsker og leder, herunder hvordan Olsen som direktør for Nationalmuseet styrede museet igennem en økonomisk svær tid. Bogen er let at læse, men fordrer en interesse for emnet.
Eneste bog om Olaf Olsen. Beretninger fra hans barndom kan også læses i storebroderen, den tidligere formand for folketinget, Erling Olsens biografi Fra ælling til ugle.