Akademisk antologi, der redegør for de sociale og kulturelle årsager til at mennesker forlader deres hjemland for at bliver migranter. For den særligt interesserede læsere. Til opgavebrug mindst gymnasieniveau.
Karen Valentin og Karen er redaktører på denne forskningsbaserede antologi. Med 9 etnografiske studier er der især fokus på, hvor forskellige migranter møder Danmark og hvordan de opfatter landet. De to redaktører skriver i deres introduktion med titlen. "Nye horisonter i dansk migrationsforskning" bl.a. "I denne bog anlægger vi en bredere antropologisk synsvinkel, der ser migration som et samfundsmæssigt fænomen af såvel social, kulturel, politisk, økonomisk som af eksistentiel betydning for mennesker." De skriver også om bogen: "Ved at flytte analytisk fokus fra "indvandrere" i Danmark til "migranter" i en global sammenhæng ønsker vi yderligere at bidrage til en gentænkning af dansk indvandrerforskning og det fokus på "integration", som hidtil har karakteriseret denne." Antologien har overskrifter som "Mobile kvinder", "Integration på dansk", "Næste stop Sverige?".
Interessant og aktuel ny bog om dansk migrationsforskning, hvor det er et absolut plus, hvis du er vant til at læse akademisk forskningsbaseret litteratur.
En savnet forskningsbaseret bog på hylden. Dog findes en lidt ældre titel, der kun delvist behandler samme emner: Indvandring og integration af Flemming Mikkelsen.