Pikettys essaysamling centrerer sig om forskellige sider af, hvordan "hyperkapitalismen" er gået for vidt. TP finder, at der er behov for at gentænke den økonomiske fordeling, så den i højere grad tager højde for nutidens vilkår. For politikere, økonomer, journalister og interesserede i samfundets økonomiske konstruktion.
Thomas Piketty er en guru inden for international samfundsøkonomi, der ofte omhandler den stigende økonomiske ulighed i den vestlige verden. TP reflekterer indledningsvis over, at hvis han i 1990 var blevet fortalt, at han skulle skrive en bog med titlen her, ville han have betragtet det som en vittighed. Bogen består af et solidt udvalg af essays fra perioden 2016-2020 bragt i avisen "Le Monde". TP taler for samfundsøkonomisk decentralisering, demokratisk deltagelse, mere grøn investering og en mere multikulturel og kønsbalanceret økonomisk struktur. Artiklerne dækker bredt, fra den amerikanske valgkamp i 2016 over Brexit frem til COVID-19 krisen.
Det er et vedkommende sæt af problemstillinger og indsigter, TP præsenterer og analyserer. Artiklerne er relativt korte og mere "politiske" end teoretisk økonomiske, hvilket gør dem lettere tilgængelige for menigmand og lettere at debattere.
I Kriseøkonomi og klimagæld giver økonomen J. Jespersen sit bud sit bud på, hvordan Danmark samfundsøkonomisk kommer ud af Corona-krisen og samtidig finansierer en nødvendig klimaindsats.