Ulig mange af Karrebæks andre værker er Mona henvendt til voksne læsere. Bogens tematik taget i betragtning vil den nok især appellere til kvindelige læsere med en lyst til graphic novels.
Efter den grumme billedfortælling, Lejren, er en af Danmarks mest originale og talentfulde illustratorer nu tilbage med en noget mere lys fortælling om den uheldige Mona, der først får sit hjerte knust og siden bliver gravid med den trøsteelsker, hun tager sig umiddelbart efter. Mona forlades og tvinges til at arbejde i et hotelkøkken, imens barnet fødes, vokser op og livet går sin stille gang. Det kunne lyde som en grel omgang socialrealisme, men i Karrebæks kyndige hænder bliver denne lille tegneserie til en stille og sødmefuld omgang billedpoesi. Karrebæks erfaring med billedbogsgenren skinner kraftigt igennem. Det er i billederne, at historien lever, og teksten er sparsom. Med smidige og elegante grafiske virkemidler fortælles en historie, der nærmest tvinger denne lektør til at bruge nok så sprogligt ukorrekte, men alligevel passende ord som "sjaskcharmerende" og "knusdejlig".
Karrebæk har været illustrator på en lang række billedbøger og grafiske fortællinger, men senest som sagt den mesterlige Lejren.
Om end man vælger at kalde Mona for en billedbog for voksne, en tegneserie eller en graphic novel, så er der tale om en dejlig og smuk lille fortælling, som intet bibliotek bør være foruden.