Books / fiction for children / eventyrlige fortællinger

Mumifar og havet


Description


Mumitroldenes rejse til den lille ensomme ø.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 5. Apr. 2019

By

By

Inge Friis-Hansen (børn)

d. 5. Apr. 2019

Tæppet er gået op for et nyt stykke af vor Mumiverden. Mumifars humør bevæger sig mod nulpunktet - havearbejdet er slut, familien har uden hans bistand slukket noget, der måske kunne være blevet en skovbrand og Mumimor tænder for første gang lampen om aftenen, hvilket betyder at sommeren er gået. Mumimor forstår derfor så udmærket, at der må ske noget andet, og under fars organisation pakker hun tålmodigt familiens nødvendigste ejendele i båden »Eventyret«, så de kan drage ud til Mumifars ø i den yderste horisont. Hun håber inderligt, at lille My ikke har ret i, at det blot er en fluelort på kortet, for efter sådan en afrejse kan man jo ikke blot vende om. Det er en ø, og hvad familien oplever her er så ægte mumisk, at det må fryde hver barnesjæl på jord. Anskaffelse som de tidligere Mumiromaner.


The libraries' assessment

d. 19. Dec. 2018

By

By

Erik Godske (skole)

d. 19. Dec. 2018

Mumifar har fået en idé om, at der langt ude i det rigtige hav ligger en ø med et fyrtårn og venter på ham, og han får sin noget skeptiske og lidt besværlige familie overtalt til at rejse ud for at finde den. Det lykkes, men øen viser sig at være anderledes end han havde regnet med og ikke så lidt besværlig. Teksten har T. J.'s sædvanlige farverige, lidt vemodige tone, som man må holde af for at kunne holde ud; men det er der jo mange der gør, så denne titel bør ikke mangle i samlingen af Mumi-bøger.


The libraries' assessment

d. 13. Dec. 1995

By

By

Ulla Harne

d. 13. Dec. 1995

Mumitroldene er atter blevet populære først og fremmest pga. fjernsynsserie og nye billedbøger. Sidste år startede genudgivelsen af de oprindelige bøger om Mumitroldene i anledning af forfatterens 80-års dag, og nu forsættes med genudgivelse af tre andre mumibøger, der udkom første gang i 60'erne og på dansk i 70'erne. En genlæsning af disse er en positiv oplevelse, der viser, at der stadig er saft og kraft i de oprindelige bøger, sproget er levende og den svagt ironiske tone er meget nordisk og sætter de både dagligdags og eventyrlige historier i et dejligt lys. Nutidens børn, der kan lide gode historier, vil også nyde disse beretninger om et meget menneskeligt folkefærd, der løser deres problemer ved samtale, handling og kærlighed. Bøgerne er et nøjagtigt genoptryk af de gamle udgaver både hvad angår typografi, opsætning og omslag. De behøver ikke at blive læst i en bestemt rækkefølge. Anvendelige i børnebibliotekerne på læs-højt hylderne for de ca. 6-10 årige.