Bogen henvender sig til historieinteresserede. Særligt de der vil læse om Den kolde krig og Europa efter 1945. Berlinrejsende, som er ekstra grundige i deres forberedelse til turen, kan også have glæde af bogen.
Forfatteren er historiker og journalist på Weekendavisen. Han har i mange år beskæftiget sig med Europa og Tysklands historie efter 2. verdenskrig. Muren, der delte Berlin mellem øst og vest, var den fysiske manifestation af Jerntæppet. Den antifascistiske beskyttelsesvold, som Muren hed i DDR-jargon, blev opført i august 1961. 9. november 1989 faldt muren. og DDR gik i opløsning. Det symboliserede kommunismens sammenbrud i Østeuropa. Bogen fortæller murens historie. Den kommer med en forklaring på, hvorfor DDR valgte at bygge den og sætter den ind i koldkrigslogik. Forholdet mellem Vesttyskland og DDR beskrives og endelig fortælles historien om Murens fald og Tysklands genforening. Brødteksten er krydret med citater fra politikere, ambassadører og andre centrale aktører. Til videre studie er der en historiografi og en kildefortegnelse.
Der er skrevet andre bøger om Berlin-muren, ligesom den er beskrevet i bøger om Den kolde krig og DDR. I 2006 kom den danske oversættelse af Christopher Hiltons Berlinmuren (orig. 2001).
En udmærket bog. Uden at bidrage med noget nyt, giver den en samlet beskrivelse af Murens historie og sætter den ind i en større sammenhæng. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog.