Bogen er især for gymnasieelever, der har valgt naturgeografi på laveste eller mellemniveau, men dele af den vil kunne anvendes af de allerældste folkeskoleelever til projekter om fx klima og energi.
Naturgeografi er den del af geografien, der beskæftiger sig med naturen omkring os. Bogens forfattere, der er geografer og lærere, kommer rundt om alle tænkelige aspekter med relevans for faget: Hvordan landskabet er blevet dannet, geologi, klimatologi, energi osv. Den er gennemillustreret med kort, figurer, fotos og grafer, og den kræver absolut grundig læsning. Bogen er en 2. udgave, der er gennemrevideret og opdateret. Der er tilføjet aktuelle afsnit og nye figurer.
Af andre bøger om naturgeografi har vi fx Geografforlagets Naturgeografi, nyeste udgave fra 2008. Den har en del af de samme emner, men den breder sig mere over i befolkning, urbanisering osv. Den dækker hele B og C niveauet i gymnasiet og er skrevet af en lang række forskellige forfattere. Den virker ikke helt så overskuelig som denne.
En udmærket opdateret udgave af bogen, der første gang kom i 2006. Især anvendelig i gymnasiet men kan også læses af alment interesserede, der vil lidt i dybden med geologi og det meget aktuelle emne klimatologi og energi, hvor der hele tiden er brug for opdaterede oplysninger.