Målgruppen er naturfagsstuderende på UC'erne eller universiteterne. Bogen er også yderst interessant for den naturfagsinteresserede underviser. De får her en fagdidaktisk debatbog, som præsenterer videnskabsteori fra et filosofisk, historisk og socialt perspektiv samtidig med at den belyser naturfaget set ovenfra.
På et højt fagligt niveau får den naturfagsinteresserede underviser mulighed for at sætte faget i relief i forhold til almen dannelse og samtidig sætte spørgsmål ved nogle af de "naturlove", som videnskaben laver. Den socialkonstruktivistiske tilgang til naturen inddrages. I lighed med 1. udgaven er hvert kapitels afslutning krydret med en kort opsummering samt spørgsmål til refleksion. Sprogligt er teksten på et fagligt højt niveau og alligevel forståelig.
Denne 2. udgave er i langt højere grad end 1. udgaven tilrettet danske forhold, der udvider genkendeligheden væsentligt på de problemstillinger, bogen omhandler. De to første kapitler er næsten identiske med opdateringer, kap. 3-4 er omskrevet, kap. 5 er nyt og kp. 9 i 1. udgave er udgået.
Bogen bør være pligtlæsning for alle, der underviser i naturfag - uden at den skal gøres til pensum. Til pædagogiske samlinger i kommuner, evt. skolens pædagogiske samling samt til folkebibliotekets voksenudlån.