For læsere, der interesserer sig for naturkatastrofernes samfundsmæssige betydning og konsekvens. Oplagt i forskellige undervisningssituationer og fx til en større opgave om naturkatastrofer fra og med folkeskolens ældste klasser.
I skrivende stund melder aviserne om skybrud i København, og selvom et skybrud i sig selv ikke kan karakteriseres som en naturkatastrofe, har det allerede samfundslammende problemer for fx transport og strømforsyning. Denne nye fagbog, der virker indbydende og er forbilledligt pædagogisk opbygget, tager netop fat på, hvad naturkatastrofer betyder samfundsmæssigt set. Bogens introducerende kapitel definerer naturkatastrofe som begreb, redegør for de globale trends indenfor naturkatastrofer og understreger bl.a. udviklingslandenes sårbarhed. De næste 4 kapitler redegør for de lokale samfundsmæssige konsekvenser, fx behandler kapitel 3 de helbredsmæssige følger af naturkatastrofer, og kapitel 4 rummer bl.a. en analyse af sammenhængen mellem migration og naturkatastrofer. De afsluttende 2 kapitler har henholdsvis overskrifterne: "Naturkatastrofe, konflikt og sikkerhed" og "Naturkatastrofer og politik". Hvert kapitel har nyttig opsummering af det læste.
Der findes en del faktaorienterede fagbøger, fx Theilgaards Naturkatastrofer, men ikke umiddelbart andre med så dybdeborende fokus på naturkatastrofers samfundsmæssige konsekvenser.
Bogen er som en meget anvendelig fagbog om et efterspurgt opgaveemne savnet på de fleste bibliotekers hylder.