Målgruppen interesserer sig for finansmarkedet, og specielt for læsere som søger de psykologiske bevæggrunde og filosofiske aspekter bag en finansiel nedtur. Kan bruges som supplerende materiale til en opgave fra og med gymnasieniveau.
Jan Lundorff Rasmussen, cand.polit. og cand.mag. i filosofi, bl.a. med en karriere som direktør i Bøje Nielsen-koncernen, og professor i filosofi Vincent E. Hendricks, bl.a. DR2-vært, forener deres intellekt i denne bog, der bør vække til debat. Bogen redegør for de centrale finansielle og økonomiske forhold, der fører til finanskrisen i Danmark, men fokus er de filosofiske, psykologiske og informationsteoretiske mekanismer bag en sådan krise. Vel findes der griske pengefolk, der agerer i et finansielt system forblændet af en vanvittig ide om evig optur, men bogen påviser, at vi alle er medskyldige. Der er vi "i kraft af den måde vi overvejer, beslutter og handler på, både individuelt og i samspillet med andre." Bogen rummer en række velargumenterende forslag, hvor man lærer af fortiden, og søger at undgå fremtidige finanskriser. Den er meget velskrevet, og er tilgængelig for de fleste.
Ikke andre bøger med samme fokus, men om finanskrise fx den fag-akademiske Finansielle kriser af Finn Østrup og igen mere populært Milliardærklubben af Birgitte Erhardtsen.
Det lykkes forfatterne at gøre et for mange så tørt emne som finanskrise forståeligt, spændende og nærværende. En oplagt titel på de fleste biblioteker.