De mange, der har afsløret en interesse for krige vil sammen med mange almindeligt interesserede kaste sig over denne bog, der også henvender sig til faghistorikere og elever på de ældste klassetrin.
Jeanette Varberg fortæller krigens historie fra de allertidligste tider, som vi kender den gennem arkæologiske fund. Hun bygger kronologisk op fra stenalderens natlige småoverfald til oldtidens sidste krige; vikingernes og de første danske kongers kampe om magten i Nordsøområdet. Det er ikke småting, hun når frem til. Ved at analysere skader på de mange begravede og andre fysiske spor argumenterer hun ikke kun for, hvordan kampe har forløbet i de forskellige perioder, hun anslår også hvor omfattende krige var, og hvor mange, der blev skadede eller led en voldsom død. Selvom Varberg koncentrerer sig om danske forhold trækker hun også på tidlige udenlandske kilder, der som bekendt er tilgængelige længe inden vi selv begyndte at skrive ned. Bogen er velskrevet med et dækkende noteapparat og kildehenvisninger. Varberg skriver nærværende og ligefremt, og bogen, der er godt illustreret og layoutet, har en meget bred målgruppe.
Bogen supplerer Danmarks krigshistorie bagud ved at arbejde med arkæologiske tolkninger. De to bøger overlapper hinanden for perioden 700 til ca. 1070.
God og velskrevet bog, der fortæller om krigenes historie og udvikling fra tidernes morgen til ca. 1100. Bogen bygger på arkæologiske fund.