En bog velegnet til oplæsning for børn mellem 6 og 10 år. En moralsk historie om at bytte roller og lære noget om både sig selv og andre på den måde. Den enkle og dramatiske forside anslår bogens tone fint.
Der er et ordsprog, som siger, at man skal gå et antal kilometer i en andens sko, før man ved, hvordan han har det. Og det kommer den strenge far her sandelig til at prøve, da en ønskesten bytter om på ham selv og sønnen den dag, drengen skal returnere til sin hadede kostskole. I stedet er det faren i skikkelse af sønnen, som på egen krop oplever kadaverdisciplin, elendig mad og ondskabsfulde kammerater, mens sønnen må passe farens forretning med lidt hjælp fra en lusket onkel. Da de ved ønskestenens hjælp igen er blevet sig selv, er faren også blevet en anden og rarere mand. Historien er fortalt i et lidt gammeldags sprog, som passer til både handling og tiden omkring 1900, hvor den ser ud til at foregå. Bogens dejlige illustrationer er både dystre og dramatiske og passer godt til handlingen. De bryder teksten med både hele og halve sider i en farvelægning i brunlige, rosa, sartgrønne, violette med sort som kontrast.
Bogen er den 9. i den serie højtlæsning/eventyrbøger forfatteren har skrevet og minder på mange måder om flere af dem. Men jeg kom også til at tænke på Louis Jensens En historie om seks søstre (09/39).
En tankevækkende og vedkommende bog, som på trods af et lidt stift og gammeldags højtideligt sprog, nok skal holde interessen fanget hos målgruppen.