Antologi med ni forfatteres tanker og tekster om ordenes betydning, kraft og potentiale, samt refleksioner over deres yndlingsø. Med eksempler på tekster fra deres udgivelser. Til interesserede i skriveprocesser, litteratur og poesi.
Antologi, hvor en række danske forfattere svarer på, hvorfor de arbejder med ord, og hvad ordet som begreb betyder for dem. Samtidig er de blevet bedt om at fortælle om en ø, som et geografisk sted, der har haft en personlig eller litterær betydning for dem. Antologien tager afsæt i arrangementet "Ord og Øer", der foregik på øer i Det Sydfynske Øhav. Der skrives henholdsvis om ordenes grænser og om Grønland, om ordenes iboende kraft og om Barbados og Thurø, om talesprog og skriftssprog og om Bornholm, om ordets skabende kraft og om Fyn, om Guds ord og om Thurø, om ordens forløsende kraft og øer, der kun findes, hvis man tror på dem, om ordets omformende kraft og om Fur, om sproget som verdensskaber og om Fejø og om omskrivninger og militærfængslet på Jersey. De enkelte indlæg følges af udvalgte eksempler på tekster fra forfatterskabet. Til antologien hører podcastserien "Skæve kulisser", der kan åbnes via en QR-kode i bogen.
En herlig udgivelse med en række interessante forfatteres sjove vinkler og reflektioner på det sproglige, som er det, der fylder mest. Det med øernes geografiske betydning fylder lidt mindre. Bogen vinder ved at man lytter til den medfølgende podcastserie.
Os hernedefra tager også digterisk afsæt i det geografiske.