Om ordenes magt til at såre. Hadefuld tale, talehandlinger og deres magt til at frembringe de ønskede virkninger. For sprogfilosoffer og trænede læsere af filosofiske værker.
Bogen, der udkom i 1997, omhandler forholdet mellem det at sige og det at gøre noget voldeligt og har en kulturteoretisk udfoldelse af sproglig vold og performativitetsbegrebet som sit omdrejningspunkt. Bogen udfolder en performativ forståelse af sprogets evne til at skade eller gøre vold og en almen teori om den politiske diskurs' performativitet. Dette med henvisning til andre filosoffers udsagn og teorier, og med eksempler fra højesteretsdomme, racistiske udtryk, pornografien og Toni Morrisons forelæsning om "Undertrykkende sprog". Bogen indeholder Judith Butlers essay "At gentænke sårbarhed og modstand" om sårbarhed som et muligt udgangspunkt for modstand. Judith Butler er en amerikanske filosof og queer-teoretiker.
Trods sine 23 år på bagen er Judith Butlers overvejelser om ordenes vold højaktuel. Det er dog også en svært tilgængelige tekst, der befinder sig på et højt fagfilosofisk niveau, og som derfor primært henvender sig til andre sprogfilosoffer og studerende.
J.L. Austin, der introducerede begrebet performativitet inden for sprogfilosofien, gør sig i Ord der virkerDifferance tanker om sproget som handling og som socialt fænomen. Differance er et af Jacques Derridas centrale sprogfilosofiske arbejderJ.L. Austin, der introducerede begrebet performativitet inden for sprogfilosofien, gør sig i Ord der virker tanker om sproget som handling og som socialt fænomen. er et af Jacques Derridas centrale sprogfilosofiske arbejder.