Bogen henvender sig til læsere med interesse i realistiske og hudløse skildringer af hverdagslivet i efterkrigstidens Danmark.
I bogen følger vi en familie i 1950'ernes København bestående af en far, en stedmor og syv søskende. Bogens jeg-fortæller er den yngste datter, som er vokset op uden mor, og som har set sine søskende forlade det religiøse barndomshjem én efter én, indtil der nu kun er hende og den 3 år ældre bror Axel tilbage. Da faderen gifter sig med en meget yngre kvinde, forandrer pigens trygge hverdag sig. Stedmoderen er meget jaloux og humørsyg, og snart er hjemmet lukket for de fleste af de ældre søskende og de mange venner, der en gang fyldte huset med liv. Det bliver hurtigt klart for børnene, at de er uønskede, og stedmoderen gør alt for at få faderen for sig selv. Det bliver ikke bedre, da 2 små brødre kommer til, og pigen må arbejde som en anden Askepot, mens hendes selvværd langsomt forsvinder. Hanne Bistrup har mange udgivelser både faglitterære og skønlitterære bag sig; senest Historier for voksne, 2013.
Kirsten Myers Sommerbarn, 2013, omhandler også en ung piges opvækst i et miljø, hvor hun bliver svigtet. Nærværende bog er dog ikke helt lige så grusom i sin udfoldelse.
En hverdagsskildring fra 1950'ernes København om en ung pige og det enorme svigt hun udsættes for af ikke kun en svag far og dennes nye kone, men også af de mennesker omkring hende, der ikke reagerer og lader hende tilbage i ensomhed.