Målgruppen er de som interesserer sig for politisk hotte emner som fx immigration, mangfoldighed og globalisering. Oplagt til personlig berørte af ægteskabsimmigrationen, som kan spejle sig i bogens portrætter. Opgavebrug kræver grundet det akademiske niveau mindst godt gymnasieniveau.
Pia Lund Poulsen, antropolog, skriver her på akademisk niveau om ægteskabsimmigrationen i Danmark. Bogen bygger på en række interviews, som basis en kvalitativ undersøgelse af "fænomenet ægteskabsimmigration". Om formålet skriver hun: "Formålet med denne bog er at beskrive, hvordan vi danner par og etablerer familier med ægtefæller fra andre lande - og hvordan globaliseringen udfordrer normerne for familieformer i Danmark". De indledende kapitler redegør for undersøgelsen. Herefter følge en række portrætter. Her møder du fx Aske fra Nordjylland, der forelsker sig i Jeanifer fra Alaska, eller Chandra, der kom fra en "højkastefamilie, brahminerne" på Bali som falder for Jannik fra Hvidovre. Men der er fx også den højgravide Jeanette, der venter mere end 5 mdr. på at blive familiesammenført med Valentin fra Elfenbenskysten. Samlet set beviser bogen, at kærligheden, på trods af politiske og kulturelle udfordringer, ofte overvinder selv det mest umulige.
Flere bøger om immigration, men her den første bog som kæder en kvalitativ undersøgelse sammen med en række portrætter af ægteskabsimmigration.
Sympatisk blanding af debatbog og portrætsamling med lånere især på større biblioteker.