Et kig ind i Irlands dystre historie, hvor ugifte, gravide kvinder var en skamplet. 70-årige Katie har arbejdet på et nonne-drevet mødrehjem og vil hjælpe de nu voksne bortadopterede med at finde deres rødder. Til læsere af hjertevarme romaner med historisk islæt som fx Lucinda Rileys.
Irland har en mørk fortid med unge, gravide, ugifte kvinder, der blev sendt bort i skam, og hvis børn blev bortadopteret - ofte under tvang. Katie arbejdede på et mødrehjem som ung, og 50 år senere indser hun det er tid at gøre sit for at forene mødre og bortadopterede børn med de informationer, hun sidder inde med. Bogen kører i flere spor med synsvinkler fra gravide Patricia i 1970'erne, samt Katie og en del af dem, hun hjælper på vej, i nutiden.
Fængende og velskrevet roman baseret på sande hændelser om de mange Magdalenevaskerier og mødrehjem. Hjertet varmes af de mange karakterers livshistorier og jagten på hvor de stammer fra. Katie har skeletter i skabet, og hun og de andre er en fornøjelse at læse og lære om.
En generation af irske kvinder lever stadig med traumerne, og utallige af deres børn søger stadig efter sandheden. På dansk findes endnu ikke mange titler om emnet, men der er Den slags små ting Anden irsk litteratur, der gør op med fortiden findes fx hos forfattere som Sally Rooney samt Anne Enright.