Historie om musikkens og kunstens forførelse, veje og vildveje. En musikalsk og filosofisk skæbnefortælling med flere lag, der henvender sig til alle romanlæsere.
På sin 5 års fødselsdag får en pige en violin af sin far. Det bliver starten på en rejse ind i musikkens verden og en rejse væk fra det virkelige liv. I takt med, at hun bliver dygtigere og dygtigere, oplever hun også, at hun forsvinder væk fra sig selv. Det sker i et hårdt miljø fyldt med strenge musiklærere og benhård disciplin. For at holde sammen på sig selv må hun opretholde en facade af struktur og regelmæssighed. Sideløbende hører vi om den excentriske Iris, som bor alene i lejligheden i Wien, efter hun er blevet forladt af sin mand, som var en verdensberømt pianist. På et tidspunkt krydses de to kvinders veje.
Står den gode kunst altid som det ultimative mål, og er vejen dertil altid brolagt med smerte og afsavn? Er skabelse af stor kunst lig med afsavn til et levet liv, eller er ægte kunst et produkt af livet? Og hvordan finder kunsten en balance mellem en stram struktur og en frihed til at skabe? Det er de store spørgsmål, som Knud Romer kaster sig ud i i denne forholdsvis stramt komponerede bog. Den er interessant og kan både læses som den umiddelbare fængende historie den er, men også for de universelle temaer den behandler.
En anden god bog fyldt med musik er Tritonus : en skærgårdsfortælling af Kjell Westö.