Historisk indføring i et altid aktuelt og efterspurgt emne i indbydende indpakning. Målgruppen strækker sig lige fra fagfolk til alment intereserede, og den vil uden tvivl ramme lige så mange af de sidste som de første.
Bogen gennemgår i ti kapitler det psykiatriske behandlingssystems historie fra det første Skt. Hans Hospital i København i 1600-tallet til nutidens bosteder og distriktspsykiatri. Fra dårekister over chokbehandlinger til psykofarmaka. Bogen går kronologisk frem, og kapitlerne er skrevet af forskellige forfattere der enten er historikere eller psykiatere. Bogen kommer ind på herskende opfattelser af sindssygdom gennem tiderne, håndteringen af de psykisk syge eller gale, som de kaldtes engang, og fortæller om de fagfolk, der har haft afgørende betydning herfor. Hvert kapitel har udover den afstukne periode også sit særlige fokus, fx retspsykiatri i starten af 1900-tallet, psykiatriske trosretninger og psykoanalysens indtog og dansk hospitalspsykiatri. Omfattende noteapparat, billedfortegnelse og navneregister, men jeg savner et sagregister.
Ifølge bagsiden det første samlede værk om den danske hospitalspsykiatris historie. En anden titel på området er den oversatte og mere teksttunge Psykiatriens historie, 2001, der savner både bagsidetekst og registre.
Bogen er ud over at være meget appetitlig at se på også uhyre spændende læsning. Man bliver simpelthen grebet med det samme af denne fortælling om et emne, jeg tror altid har fascineret mange.