Bøger / faglitteratur / essays

Psykopolitik : neoliberalisme og de nye magtteknikker


Beskrivelse


Kulturkritisk essay om hvordan neoliberale regimers dominans og magtteknologier har opdaget psyken som en produktiv kraft. Han beskriver den neoliberale psykopolitiks flertydige ansigt og synliggør, hvordan den har ført til en krise af friheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. sep. 2016

Essay om begrebet psykopolitik for dig som interesserer dig for politik på et akademisk niveau. En skarp kulturkritisk analyse af neoliberalismen som forfatteren mener udnytter psykologiske mekanismer fx i workshops om selvudvikling.

I sit kulturkritiske essay skriver Byung Chul Han fx om "workshops, personlighedsseminarer eller mental trainings", som han mener udnyttes af det han kalder "neoliberale regimer" og "magtteknologier" for at få os alle på arbejdsmarkedet til at yde mere for i sidste ende at optimere profitten. Han skriver fx også om det han kalder for "Frihedens krise", hvor der er kulturelle strømninger, som gør at vores personlige frihed er i fare. Her skriver Han bl.a: "Imens vi klikker Like, underkaster vi os herredømmets sammenhæng. Smartphonen er ikke kun et effektivt overvågningsapparat, men også en mobil skriftestol. Facebook er kirken, det digitales globale synagoge." Byung-Chuk Han er født i 1959, har studeret metallurgi i Korea, og filosofi, tysk og katolsk teologi i Tyskland. Han er professor på et universitet i Berlin og har bl.a. skrevet Træthedssamfundet.

En politisk skarp bog, der er krævende at læse, men som velgørende provokerer til selvrefleksion om at navigerer rundt i det politiske landskab.

Ikke andre danske bøger om psykopolitik, men om materialismens krise fx Materialismens sammenbrud af Sørens Fonsbøl.


Information

d. 11. feb. 2017

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 11. feb. 2017



Informationer og udgaver