Joann Sfars farverige skrøner om rabbinerens talende kat og dens menneske-venner henvender sig først og fremmest til voksne læsere. Af samme grund er det ærgerligt, at teksten i bind 2 mange steder er næsten ulæseligt lille.
Rabbinerens kat, der har erhvervet evnen til at tale efter at have slugt en papegøje, får afleveret mange ubehagelige sandheder i sine respektløse kommentarer til livets gang i et lille jødisk samfund i 1930'ernes Algeriet. Ikke mindst uforsonligheden i de ortodokse jøders retorik bliver taget under kærlig behandling i Sfars ætsende satire, som heller ikke har meget til overs for det fundamentalistiske muslimske verdensbillede. Først og fremmest er Rabbinerens kat dog en vidunderlig hyldest til magien og poesien i hverdagen, som bl.a. repræsenteres af mytomanen Malka og af rabbinerens skønne datter Zlabya. Al magt til poesien og kærligheden.
Sfar hører til den nye generation af franske tegnere, som trods deres unge alder allerede har formået at danne skole. Hans krøllede ekspressive streg med en stærkt suggestiv farvelægning ligger næsten så langt fra Hergé's køligt kontrollerede udtryksform, som man kan tænke sig.
Fremragende tegneseriekunst, hvis talrige utraditionelle grafiske udfordringer af læseren giver rigeligt med stof til gentagne gennemlæsninger.