Books / fiction for children / roman

Rasmus og Julie


Description


Rasmus på 15 år er forelsket i Julie, der er næsten 17 år og veninde med hans storesøster. Kan 14 dage i sommerhus ændre på disse håbløse forhold?

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 22. Nov. 2002

By

By

Else Kristensen (skole)

d. 22. Nov. 2002

Det har været en fornøjelse at læse denne ungdomsroman om Rasmus og Julie, som er Lasse Bak Sørensens debut som forfatter. Sproget er friskt og ungdommeligt og skaber troværdige stemninger/miljøer bogen igennem. Også persontegningerne er så ægte, at man som læser kan se de usikre pubertetsdrenge for sig og leve sig ind i deres kvaler omkring de "tilsyneladende" mere voksne og selvsikre piger. Alt serveret med indlevelse, humor og varme. 15-årige Rasmus er forelsket i dejlige, flotte Julie, men han har nogle problemer: Julie er ikke forelsket i ham, hun er hans storesøsters bedste veninde og værst - hun er 1½ år ældre end ham. For Rasmus er der dog også et par lyspunkter: Julie skal med familien i sommerhus i 14 dage, og hans bedste ven Futte skal også med. I de fleste ungdomsbøger er pigerne hovedpersoner. Derfor er det velgørende med en roman som denne, hvor vi får historien serveret gennem drengeøjne. Omslagsillustrationen refererer fint til bogens indhold, men jeg synes nok, at Rasmus ser for trist og opgivende ud. Anderledes god reklame for bogen giver det velvalgte, korte tekstudsnit på bagsiden. Målgruppe: 6. klasse og opefter. Tillykke LBS. Forhåbentlig hører vi snart fra dig igen.


The libraries' assessment

d. 22. Nov. 2002

By

By

Tove Delica

d. 22. Nov. 2002

Rasmus på 15 bor i Brønshøj og er forelsket i den smukke Julie. Desværre er hun 1½ år ældre og veninde med hans storesøster. Det ser håbløst ud, indtil Julie skal med Rasmus' familie i sommerhus. Her oplever de unge mennesker en mængde forviklinger, og Rasmus gennemlever hele følelsesregistret: jalousie, håb, vrede, mismod for til slut - oh fryd! - at få sine følelser gengældt. Det er en sød lille historie, forfatteren debuterer med. Vel er han ikke Bjarne Reuter, men historien hænger sammen uden den store originalitet. Personer og miljø er skildret troværdigt omend forudsigeligt. Sproget er friskt og ligefremt, nogle steder ret morsomt, nogle steder lidt klichépræget. Jeg tror, fortællingen kan underholde læsere fra ca. 13 år, der kan genkende og more sig over Rasmus' genvordigheder. Bogen er hurtigt læst og hurtigt glemt, men jeg tror, vi vil høre mere til forfatteren. Desværre er forsiden efter min mening en direkte grim tegning af de unge mennesker.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 16 (2003)

By

By

Solveig Andersen

Årg. 120, nr. 16 (2003)


Politiken

d. 21. Dec. 2002

By

By

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 21. Dec. 2002