Roman for unge fra 13 år om identitet, selvværd og kærlighed. Den eksperimenterende fotoforside og omslagets tekster beskriver indholdet godt og salgbart.
Bogen foregår i 1990'erne, men temaerne er eviggyldige. Forelskelse og identitet i den tidlige ungdom beskrevet i jeg-form af Mille, som går i en af folkeskolens øverste klasser, bor et sted i det mørke Jylland, og har en hård hverdag med en svag mor og en ondskabsfuld stedfar. Som om det ikke var nok, forelsker hun sig i en fyr, som udnytter hende følelsesmæssigt, seksuelt og til sidst også som uvidende narkokurer. Bogen følger Milles liv med hjemlig uhygge, venner og hendes ydmygende renden i hælene på fyren og et provinsungdomsliv, som sandelig også findes i dag, hvor det er meget let at falde i med de forkerte, fordi udvalget og mulighederne er så få. Men Mille er også en stærk pige, som med en elsket mormor i ryggen og en vis hårdhudethed får bragt sig selv frelst igennem. Mødet med den meget anderledes Lulu får sat hendes egen seksualitet på plads, og stedfaren går det rigtigt skidt, uden jeg skal afsløre hvordan. Den drevne og velkendte forfatter har et sikkert sprog, og miljø og personer på plads, og jeg læste bogen med interesse, selv om temaerne som tidligere nævnt er kendt stof.
Jeg kan sammenligne den med Altings begyndelse (14/12) af Karolina Ramqvist, som også handler om en ung piges søgen i 1990'erne.
I den sidste tid synes jeg flere unge har spurgt efter realistiske problembøger. Denne kunne være et godt bud.