Et drengevenskab, der fører til fordærv. Ferierejser, der ender i kaos. Og fotografier, der både afslører og skjuler. Roman til dem, der holder af udfordrende og eksperimenterende litteratur.
I bogens første del skildres venskabet mellem Lucas og Cole sideløbende med, at Lucas er på en rejse for at gense sin ven. Deres forhold endte brat, da de sammen lavede en kontroversiel dokumentarfilm. Anden del består af forskellige episoder, der alle udspiller sig i den samme by, og hvor de implicerede havner i store problemer. Romanen er prisbelønnet, og det er første gang, forfatteren er oversat til dansk.
"Se forbi, så ser du bedre." Et ultrakort citat fra en uhyre omfangsrig bog, men måske er det netop nøglen til dette både dragende, imponerede og komplicerede værk. Film og fotografier spiller en afgørende rolle, og allerede fra begyndelsen fornemmer man, at det ikke altid er motivet, men alt dét, der foregår udenom, der er det centrale. Hvem lyver, og hvem taler sandt? Romanens figurer, og især tvillingerne Nik og Cole samt Lucas, fletter sig ind og ud af hinanden, og man skal være vågen gennem alle 620 sider. Det er nu heller ikke svært, da spændingen er stødt stigende, og man nærmest suges ind i romanen og det kafkaske kaos, der til tider hersker her.
Temaerne kunst og drengevenskaber findes meget eksplicit i Siri Hustvedts Det jeg elskede : roman, mens det absurde og bizarre leder tankerne hen på såvel Olga Tokarczuk som Franz Kafka.